عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد دیدار لاوروف با رهبر کره شمالی سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید نتانیاهو: با ترامپ درباره تلاش‌ها برای آزادی زندانیان در غزه صحبت کردم

دمشق خواستار تحویل یک سوم از قلمروی جولان اشغالی شد

در یک گزارش عبری به نقل از یک منبع سوری نزدیک به «احمد الشرع» رئیس دوره انتقالی در سوریه و سرکرده هئیت تحریرالشام آمده است که سوریه از رژیم صهیونیستی می‌خواهد حداقل یک سوم از قلمروی بلندی‌های جولان را که قبل از توافق آتش‌بس ۱۹۷۴ اشغال کرده بود، تحویل دهد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۴ - ۱۶ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 07
کد خبر: ۲۸۲۷۸۳
دمشق خواستار تحویل یک سوم از قلمروی جولان اشغالی شد

به گزارش راهبرد معاصر، این گزارش دو سناریو را که در حال حاضر برای دستیابی به یک توافق سیاسی قابل قبول بین اشغالگران و سوریه در نظر گرفته شده است، مورد بحث قرار می‌دهد.

به نقل از عربی۲۱، سناریوی اول برای دستیابی به این توافق این است که «اسرائیل مناطق استراتژیک در بلندی‌های جولان، معادل یک سوم از خاک آن را حفظ می‌کند، یک سوم آن را به سوریه تحویل می‌دهد و یک سوم دیگر را به مدت ۲۵ سال از سوریه اجاره می‌کند.»

سناریوی دوم این است که «اسرائیل دو سوم بلندی‌های جولان را حفظ می‌کند و یک سوم باقی‌مانده را با امکان اجاره دادن آن، به سوریه واگذار خواهد کرد. طبق این سناریو، شهر طرابلس لبنان، در نزدیکی مرز لبنان و سوریه و احتمالاً سایر سرزمین‌های لبنان در شمال این کشور و دره البقاع، به سوریه واگذار خواهد شد.»

در این گزارش به نقل از یک منبع سوری آمده است: «الشرع صراحت بی‌سابقه‌ای نشان داده و خطوط ارتباطی مستقیمی با اسرائیل برای هماهنگی امنیتی و نظامی در جنوب سوریه ایجاد کرده است.» او توضیح داد که «لغو تحریم‌های آمریکا را نمی‌توان انگیزه اسرائیل دانست؛ لغو تحریم‌ها موضوع جداگانه‌ای است.»

هفته گذشته، یک منبع رسمی سوری در اولین واکنش رسمی به اظهارات «گدعون ساعر»، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی، مبنی بر تمایل تل‌آویو برای عادی‌سازی روابط با سوریه و لبنان، تأکید کرد که صحبت از امضای توافق صلح با اشغالگران صهیونیستی در این مرحله «زودهنگام» است.

این منبع در اظهاراتی که از تلویزیون دولتی سوریه پخش شد، گفت: «اظهارات مربوط به امضای توافق صلح با اشغالگران اسرائیلی در حال حاضر زودهنگام است». او تأکید کرد که هیچ صحبتی در مورد مذاکرات جدید «قبل از اینکه اشغالگران به طور کامل به توافق‌نامه آتش‌بس ۱۹۷۴ پایبند باشند و از مناطقی که اخیراً مورد حمله قرار داده‌اند، عقب‌نشینی کنند، مطرح نخواهد بود.»

دوشنبه گذشته، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی در اولین موضع رسمی این رژیم در مورد دولت جدید دمشق پس از برکناری نظام سابق سوریه در دسامبر گذشته، اظهار داشت که تل‌آویو «ضمن حفظ منافع امنیتی و اصلی خود، به عادی‌سازی روابط خود با سوریه و لبنان علاقه‌مند است.»

این در حالی است که بیش از یک دهه پس از آغاز بحران سوریه، تحولات چشمگیری در منطقه، از جمله فروپاشی اتحاد‌های سنتی و تغییر در موازنه قدرت در میدان، رخ داده است.

شایان ذکر است که احمد الشرع پیش از این از وجود «کانال‌های مذاکره غیرمستقیم» بین دمشق و تل‌آویو که از طریق میانجیگران بین‌المللی مدیریت می‌شوند، خبر داده بود. هدف این کانال‌ها در حال حاضر «کاهش تنش‌ها و توقف حملات مکرر اسرائیل به خاک سوریه، به ویژه در استان قنیطره در جنوب کشور» است.

الشرع در جریان دیداری که در دمشق با شخصیت‌ها و چهره‌های برجسته استان القنیطره و بلندی‌های اشغالی جولان برگزار شد، توضیح داد که دولت او «در حال انجام تلاش‌های سیاسی فشرده برای توقف تجاوزات نظامی اسرائیل و بازگرداندن امنیت و ثبات معیشتی در مناطق مرزی است.» او تعهد دولت خود را به «حل اختلافات از طریق دیپلماتیک و اجتناب از تشدید تنش با کشور‌های همسایه» ابراز کرد.

الشرع با توجه به افزایش شکایات در مورد وخامت اوضاع انسانی ناشی از حملات هوایی و تجاوزات نظامی اخیر رژیم صهیونیستی، از چهره‌های برجسته منطقه خواست تا «نقش محوری در حفظ انسجام اجتماعی و ارتباط با نهاد‌های دولتی برای انتقال نیاز‌ها و خواسته‌های مردم» ایفا کنند. /ایسنا

کلمات کلیدی: سوریه جولان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار